U okviru projekta “Izvor reke za sve nas” postavljen štand u Sisevcu

U nedelju 17. septembra volonteri udruženja građana “Pridruži se” na štandu u Sisevcu delili su flajere obaveštavajući građane i meštane Sisevca o projektu “Izvor reke za sve nas”. Istovremeno su prikupljani i potpisi za peticiju koja će biti upućena lokalnim institucijama uz inicijativu za izmenu propisa kojom će se omogućiti da vrelo i obale Crnice u Sisevcu budu dostupne svim građanima.

Naša je namera da pronađemo rešenje za “otvaranje” reke za građane, koje će biti prihvatljivo i dobrodošlo za sve zainteresovane strane, što osim građana uključuje i preduzetnike koji se bave turizmom i investiraju u Sisevac kao i predstavnike lokalnih institucija.

Utisci naših volontera sa štanda su veoma pozitivni. Čini se da su građani koje su sreli na štandu veoma zainteresovani da se informišu o tome na koji bi se način cilj projekta mogao ostvariti i na koji način se mogu dalje informisati o toku inicijative, uz spremnost da daju podršku i potpisivanjem peticije.

Tokom projekta planirano je da se građani uključe u predlaganje izmene propisa i kroz organizovanje onlajn javne rasprave kao i kroz diskusiju na društvenim mrežama o idejama za izmenu lokalnih propisa kojima bi se ostvarili ciljevi projekta.

Projekat realizujemo u okviru Programa podrške javnom zagovaranju “Istraži – Osnaži” koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovodi Trag fondacija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekat “Izvor reke za sve nas” je realizovan u okviru programa podrške javnom zagovaranju „Istraži – Osnaži“ koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovodi Trag fondacija. Izradu ovog materijala je finansirala Vlada Ujedinjenog Kraljevstva; izneti stavovi nužno ne odražavaju zvaničnu politiku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *