Donosiocima odluka u okviru projekta “Štitimo li prirodu” upućeno drugo pismo sa predlozima izmene politika

Donosiocima odluka u lokalnoj samoupravi upućeno je pismo sa predlozima izmene politika koje se odnose na unapređenje zaštite prirode u Opštini Paraćin. Ovi predlozi rezultat su prethodno sprovedene analize postojećih propisa koji se odnose direktno ili posredno na zaštitu prirode, kao što us Odluka o budžetu, Prostorni plan, odluke i drugi propisi koji se odnose na upravljanje jedinim zaštićenim područjem u Opštini Paraćin – Vrelom Grze.

Na ovaj način priveden je i kraju projekat “Štitimo li prirodu” čiji je cilj bio da se javnost upozna sa prirodnim vrednostima u Opštini Paraćin, analizira primena propisa u oblasti zaštite prirode, izvrše terenska istraživanja trenutnog stanja planiranih zaštićenih područja predviđenih Prostornim planom i predlože unapređenja politika u ovoj oblasti.

Nadamo se da će donosioci odluka u okviru svojih nadležnosti i na osnovu činjenica do kojih smo došli realizujući projekat “Štitimo li prirodu” biti u prilcii da unaprede politike u oblasti zaštite prirode u Paraćinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ова интернет страна објављена је уз финансијску помоћ Европске уније. За садржину ове публикације искључиво је одговорно удружење грађана „Придружи се“ и та садржина нипошто не изражава званичне ставове Европске уније”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *