Upućeno prvo pismo donosiocima odluka u okviru projekta “Izvor reke za sve nas”

Uputili smo prvo pismo donosiocima odluka u lokalnim institucijama Opštine Paraćin kojim ih obaveštavamo o realizaciji projekta “Izvor reke za sve nas”, ciljevima projekta i pozivamo ih da aktivno uzmu učešće u predlaganju izmene lokalnih propisa kojima bi se unapredila zaštita prirode u našoj opštini. Tekst pisma prenosimo u celini:

Cilj projekta je da se nakon sprovedenog istraživanja i prikupljanja potrebne dokumentacije predloži unapređenje/izmena planske dokumentacije za područje naselja Sisevac, kako bi se svim građanima, pod jednakim uslovima i bez diskriminacije, obezbedio pristup obalama i izvorištu reke Crnice.

Nadamo se da ćemo tokom realizacije projekta moći da računamo na podršku donosioca odluka u lokalnoj samoupavi budući da imamo zajednički cilj – unapređenje zaštite prirode na teritoriji naše opštine u interesu svih građana.

Pismo je upućeno odbornicima, članovima opštinskog veća, članovima opštinskog Zelenog saveta.

 

Projekat realizujemo u okviru Programa podrške javnom zagovaranju “Istraži – Osnaži” koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovodi Trag fondacija.

 

 

 

 

 

 

Projekat “Izvor reke za sve nas” je realizovan u okviru programa podrške javnom zagovaranju „Istraži – Osnaži“ koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovodi Trag fondacija. Izradu ovog materijala je finansirala Vlada Ujedinjenog Kraljevstva; izneti stavovi nužno ne odražavaju zvaničnu politiku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *