Organizovana prva radionica u okviru projekta “Mreža građana za zaštitu prirode”

 

U Deliblatu kod Kovina, na prostoru Specijalnog rezervata prirode “Kraljevac” u okviru projekta “Mreža građana za zašitu prirode” organizovana je radionica “Kako upravljamo zaštićenim prirodnim dobrima” kojoj su prisustovali predstavnici udruženja građana koje čine mrežu “Lokalna akcija” i gosti – zainteresovani građani i mladi volonteri koje interesuje tema zaštite prirode.

 

   

 

 

 

 

 

Učesnici su se upoznali sa prirodnim vrednostima Specijalnog rezervata prirode “Deliblatska peščara” i razgovarali sa predstavnikom upravljača iz JP “Vojvodina šume” u okviru sesije “Iskustva i izazovi u upravljanju SRP “Deliblatska peščara””.

 

Prof. dr Saša Marić sa Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu održao je predavanje “Zaštićene i strogo zaštićene vrste riba u SRP “Kraljevac””, a Aleksandar Sarmeš u ime upravljača govorio je na temu “Iskustva i izazovi u upravljanju SRP “Kraljevac”, posebno o postupku proširenja rezrevata i na temu organizacije Saveta korisnika upravljača. 

Organizovan je i obilazak staništa strogo zaštićene vrste – tekunice (Spermophilus citellus) i ptica pčelarica (Meros apiaster). 

 

 

 

 

 

 


Ova internet strana je razvijena u okviru projekta „Mreža građana za zaštitu prirode“, kao deo aktivnosti programa EKO-SISTEM koјi realizuјu Mladi istraživači Srbiјe, a podržava Švedska.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *