Udruženje građana “Pridruži se” predalo primedbe na Plan upravljanja vrelom Grze za period 2023-2024 godine upravljaču u okviru javne rasprave

U okviru javne rasprave o novom Planu upravljanja za zaštićeno podučje “Vrelo Grze” za period 2024-2033. godine predali smo primedbe upravljaču. Osim ovih primedbi dostavili smo i kompletan predlog unapređenja politika koji smo izradili kroz projekat “Štitimo li vrelo Grze?” početkom godine. Podsećamo, tada smo i tražili da se što pre pristupi izradi novog Plana upravljanja i to uz učešće građana, što je za sada i sprovedeno. Na žalost, naše je mišljenje da se situacija na prostoru vrela Grze ne može unaprediti u dovoljnoj meri bez ozbiljnijih izmena lokalnih propisa, pre svega ukoliko ne dođe do promene upravljača, što nije predmet Plana upravljanja zaštićenim područjem.
U svakom slučaju, nadamo se da će predlozi koje dostavljamo, a koji su rezultat i dogovora sa građanima kroz javnu raspravu vođenu početkom godine o politikama koje se odnose na vrelo Grze biti od koristi donosiocima odluka.
Naš predlog unapređenja politika iz projekta “Štitimo li vrelo Grze?” možete pogledati na ovom linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *