Poslato treće pismo donosiocima odluka u okviruprojekta “Mreža građana za zaštitu životne sredine”

Donosiocima odluka u lokalnim institucijama uputili smo treće pismo, kojim smo ih obavestili da počnjimo sa objavljivanjem rezultata naših istraživanja vezanih za šest planiranih zašitćenih područja po Prostornom planu Opštine Paraćin. Reč je o područjima Vidovački ključ, Staro Moravište – Korman, kompleks jezera Buljanka, planina Baba, vrelo Crnice i vrelo Grze.

Za svako područje bavili smo se načinom na koji je ono prikazano u Prostornom planu, analizirali druge politike koje utiču na planirano zaštićeno područje i zakonsku zasnovanost aktivnosti ljudi na tom prostoru i na kraju smo uradili i terensko istraživanje kojim smo dokumentovali gde je to bilo moguće i konkretne posledice ljudskih aktivnosti.

Svi rezultati istraživanja biće javno obljavljeni na internet i fejsbuk strani mreže i nosioca projekta, takođe će biti i deo našeg godišnjeg izveštaja o stanju prirode u Opštini Paraćin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ova internet strana je razvijena u okviru projekta „Mreža građana za zaštitu prirode“, kao deo aktivnosti programa EKO-SISTEM koјi realizuјu Mladi istraživači Srbiјe, a podržava Švedska.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *