Predstavnici udruženja građana “Pridruži se” u okviru mreže “Lokalna akcija” na konferenciji EKO-SISTEM – dobro upravljanje životnom sredinom i predstavljanje izveštaja iz senke za poglavlje 27: Zelena agenda bez agende

Predstavnici udruženja građana “Pridruži se” u okivru mreže “Lokalna akcija” uzeli su učeće na konferenciji EKO-SISTEM – dobro upravljanje životnom sredinom i predstavljanje izveštaja iz senke za poglavlje 27: Zelena agenda bez agende, koja se održava 30. oktobra 2023. godine u Beogradu.

Na konferenciji je posle panel diskusije čiji su gosti bili Nataša Đerege (CEKOR) i Vladimir M. Pavlović (BOŠ) predstavljen “Izveštaj iz senke za Poglavlje 27: Zelena agenda bez agende”, dokument koji prati “napredak” Srbije u Poglavlju 27 u postupku pridruživanja Evropskoj uniji a koji se odnosi na životnu sredinu.

Izvestioci po ovoj temi bili su:

  • Mirjana Jovanović, Beogradska otvorena škola, klimatske promene i horizontalno zakonodavstvo,
  • Ognjan Pantić, Beogradska otvorena škola, kvalitet vazduha
  • Igor Jezdimirović, Inženjeri zaštite životne sredine, upravljanje otpadom
  •  Ljubiša Mijačić, Svetska organizacija za prirodu WWF Adria Srbija, kvalitet vode i šumarstvo
  • Tanja Petrović, Mladi istraživači Srbije, zaštita prirode
  • Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine, buka
  • Lazar Jovčić, Beogradska otvorena škola, zelene karte

Zaključak učesnika konferencije je da na žalost, u oblasti životne sredine, nema primetnog napretka Srbije na putu priključenja Evropskoj uniji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ova internet strana je razvijena u okviru projekta „Mreža građana za zaštitu prirode“, kao deo aktivnosti programa EKO-SISTEM koјi realizuјu Mladi istraživači Srbiјe, a podržava Švedska.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *