Udruženje građana “Pridruži se” upoznalo javnost sa ciljevima projekta “Mreža građana za zaštitu prirode” na konferenciji za medije

 

U ponedeljak 09. oktobra 2023. godine, zastupnik udruženja građana g. Dragan Ristić na konferenciji za medije obavestio je javnost o ciljevima projekta “Mreža građana za zaštitu prirode”.

Tom prilikom Ristić je naveo daje cilj projekta istraživanje stanja na terenu u šest područja planiranih za zaštitu Prostornim planom Opštine Paraćin, posebno kad je reč o uticaju ljudskih aktivnosti na prirodu. Kroz projekat se sprovode istraživanja propisa i terenska istraživanja sa kojima će javnost biti upoznata narednih dana, kako bi se sagledao stepen oštećenja prirode na prostoru Kompleksa jezera Buljanka, Vidovačkog ključa, Starog moravišta (Korman), planine Baba, vrela Grze i vrela Crnice.

Kroz projekat se istovremeno realizuju i radionice kojima se unapređuju znanja i kapaciteti lokalnih udruženja građana, kojima se omogućava besplatna obuka iz različitih oblasti kao što su javni nastup, upravljanje finansijama, rodna ravnopravnost… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ova internet strana je razvijena u okviru projekta „Mreža građana za zaštitu prirode“, kao deo aktivnosti programa EKO-SISTEM koјi realizuјu Mladi istraživači Srbiјe, a podržava Švedska.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *