U okviru projekta “Zaštitimo prirodu Paraćina” održan okrugli sto

U petak 30. septembra održan je okrugli sto u okviru projekta “Zaštitimo prirodu Paraćina”. Posle prezentacije kojom su predstavljeni rezultati istraživanja postojeće planske dokumentacije koja se odnosi na zašittu prirode i uticaja ljudskih aktivnosti na neka zaštićena područja otvorena je i diskusija na temu predloga izmena politike u oblasti zaštite prirode u Opštinei Paraćin.

 

 

Tokom diskusije u kojoj su učestvovali stručnjaci – profesori biologije i srodnih predmeta iz paraćinskih osnovnih i srednjih škola i entuzijasti – zaljubljenici u prirodu iz planinarskih društava i udruženja građana, zatim i neki od donosilaca odluka predloženo je da se u nacrt dokumenta koji će se u obliku novog plana zaštite prirode predložiti lokalnim institucijama uključe i laguna gradskog kolektora otpadnih voda zbog značaja za ptice selice i biodiverzitet uopšte i lokalitet Nikolin kladenac na Juhoru.

 

 

 

Projekat “Zaštitimo prirodu Paraćina” se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Zeleni inkubator“, uz finansijsku podršku Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovorno Udruženje građana “Pridruži se” Paraćin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *