Organizovana peta radionica za udruženja građana u okviru projekta “Mreža građana za zaštitu prirode”

 

U Paraćinu je 25.11.2023. godine u organizaciji nosioca projekta “Mreža građana za zaštitu životne sredine” – Udruženja građana “Pridruži se” organizovana peta radionica planirana projektom. Ovog puta tema je bila “Javne politike u oblasti životne sredine”.

Predavač je bila Marija Simić Savić, politikolog, predstavnica Udruženja građana “Ekomar” iz Kragujevca.

Za učešće na skupu udruženjima građana upućen je javni poziv putem društvenih mreža.  Radionici su pored predstavnika mreže “Lokalna akcija” prisustvovali i predstavnici drugih udruženja građana kao i predstavnici UG “Polekol” kao predstavnici “Mreže žena za zaštitu prirode”.

 

 

Razgovaralo se na temu zagovaranja, o tome šta su to “javne politike”, kako zagovaramo, kako doći do konstruktivnog dijaloga i uspešnog zagovaranja.
Pored ove teme i razmene iskustava, tema je bila i umrežavanje organizacija. Prisutne organizacije su podelile svoja iskustva vezana za umrežavanje., prednostima umrežavanja i o tome šta se umrežavanjem dobija a šta “gubi” kad je reč o pojedinačnim organizacijama.

Marija Simić Savić bila je i gost podkasta udruženja “Pridruži se”. Emisija će biti postavljena na našoj fejsbuk strani i Youtube kanalu tokom decembra, pa se o temama o kojima se govorilo na radionici možete informisati i tako što ćete pogledati ovu emisiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ova internet strana je razvijena u okviru projekta „Mreža građana za zaštitu prirode“, kao deo aktivnosti programa EKO-SISTEM koјi realizuјu Mladi istraživači Srbiјe, a podržava Švedska.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *