Organizovan okrugli sto na temu izmena pravilnika o dodeli sredstava udruženjima iz opštinskog budžeta

U petak 03. februara 2023. godine u prostorijama udruženja građana “Pridruži se” održan je okrugli sto na temu izmene pravilnika o dodeli sredstava udruženjima građana iz opštinskog budžeta.

Zastupni udruženja g. Dragan Ristić je najpre kroz prezentaciju (koju možete naći na našoj fejsbuk strani i u okviru odeljka “Transparentno” na našoj internet strani) ukazao na probleme sa sadašnjim pravilnikom, tj. na nedostatke koje treba otkloniti na osnovu preporuka iz istraživanja i analize koju je udruženje sprovelo tokom protekle godine. Analiziran je period od deset godina od 2012 – 2022. godine, a posebno je analiziran konkurs 2021. godine kao najaktuelniji u trenutku izrade analize.

Na osnovu sprovedenog istraživanja i analize sačinjen je predlog novog pravilnika koji je od 06. februara na javnoj raspravi koju organizuje udruženje. Javna rasprava se završava 20. februara a zatim je planirano da se finalna verzija novog pravilnika uputi lokalnim institucijama.

Позиви на округли сто учесницима општинског конкурса 2021. године

Позиви доносиоцима одлука.

Позиви доносиоцима одлука.

O održavanju okruglog stola bili su obavešteni svi odbornici i članovi opštinskog veća koji su dobili pozivnicu upućenu putem opštinske pisarnice, a putem pošte su pozvana sva udruženja građana koja su učestvovala na konkursu 2021. godine. Deo pozvanih učestvovao je na okruglom stolu uz druge zainteresovane učesnike.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *