Udruženje nacrt Pravilnika uputilo skupštini opštine, predlog za dopunu dnevnog reda i zvanično predat od strane odbornika

Udruženje građana “Pridruži se” dostavilo je na pisarnicu Opštinske uprave za urbanizam, finansije, skupšitnske i opšte poslove nacrt novog Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa sa pozivom nadležnima da se nacrt razmatra na sednici skupštine i usvoje predložene izmene u cilju unapređenja transpapentnosti, objektivnosti i pravednosti procedure dodele sredstava udruženjima građana iz opštinskog budžeta.

Predlog je i zvanično upućen skupštini opštine kao dopuna dnevnog reda od strane odbornika u skupštini opštine g. Saše Paunovića, čime je dokument i zvanično ušao u proceduru.

Na ovaj način priveli smo kraju planirane aktivnosti u okviru projekat “Transparentno iz budžeta 1” koji je trajao godinu dana i kroz koji smo sproveli istraživanje i analizu lokalne politike dodele sredstava udruženjima građana u periodu od 2012. –  2022. godine, organizovali široke konsultacije, vodili kampanju zagovaranja kako u javnosti tako i prema donosiocima odluka i na kraju pripremili i predali nacrt novog Pravilnika čije bi usvajanje znatno unapredilo postojeće procedure. Nastavićemo da pratimo dešavanja u ovoj oblasti rada lokalnih institucija i narednih dana krećemo u novo istraživanje čije ćemo rezultate takođe objavljivati na našoj interenet strani i na društvenim mrežama.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *