Građanima upućen izvod iz Istraživanja za 2003. godinu putem direktne pošte

 

Na adrese oko osam hiljada domaćinstava u šest sela i gradu upućen je izvod iz Istraživanja za 2003. godinu koje je na šest planiranih zaštićenih područja sprovela mreža “Lokalna akcija” u okviru projekta “Mreža građana za zaštitu prirode”. Istražili smo kako ljudske aktivnosti utiču na vrelo Crnice, vrelo Grze, Staro Moravište – Korman, planinu Baba, Vidovački ključ, kompleks jezera Buljanka i deo informacija u obliku štampanog izveštaja poslali poštom. Zainteresovani građani kompletan izveštaj mogu pronaći na internet strani naše mreže, kao i na internet strani nosioca projekta – udruženja građana “Pridruži se”.

Verujemo da smo ovim projektom velikom broju građana približili prostore planiranih zaštićeni područja koja su bila predmet istraživanja, a završetak aktivnosti u okviru “Mreže građana za zaštitu prirode” ne znači i kraj naših aktivnosti vezanih za planirana zaštićena područja Opštine Paraćin – već od januara krećemo sa objavljivanjem naših novih istraživanja koja se odnose na preostalih četrnaest planiranih zaštićenih područja po Prostornom planu i na još dva koja predlažemo da budu uključena u plan zaštite.

 

 

 

 

 

 


Ova internet strana je razvijena u okviru projekta „Mreža građana za zaštitu prirode“, kao deo aktivnosti programa EKO-SISTEM koјi realizuјu Mladi istraživači Srbiјe, a podržava Švedska.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *