Udruženje “Pridruži se” učesnik prvog konsultativnog sastanka na temu izrade Strategije zaštite životne sredine sa organizacijama civilnog društva.

Udruženje “Pridruži se” bilo je učesnik prvog konsultativnog sastanka na temu izrade Strategije zaštite životne sredine sa organizacijama civilnog društva.
Prvi konsultativni sastanak organizovan je od strane Mladih istraživača Srbije i Beogradske otvorene škole.
Ministarstvo zaštite životne sredine otpočelo je proces izrade Strategije zaštite životne sredine sa Akcionim planom – dokumenta koji će uticati na naše živote bez obzira na naša zanimanja, ili sfere interesovanja.
Strategija je osnovni dokument javne politike kojim se utvrđuje strateški pravac delovanja i javne politike u oblasti zaštite životne sredine.
Na poziv organizatora Udruženje građana “Pridruži se” učestvovalo je u svojstvu organizacije koja nije formalni član Radne grupe za izradu Strategije, ali svojim iskustvom i ekspertizom može značajno doprineti izradi ovog dokumenta.
Razgovarano je o problemima u oblasti životne sredine, ciljevima u okviru Strategije, kao i o budućoj ispunjenosti ovih ciljeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *