Udruženje građana “Pridruži se” predalo skupšitni opštine predlog zaključka o zaštiti prirode

Na pisarnici Opštinske uprave za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove predata je inicijativa sa predlogom skupštinskog zaključka koja se odnosi na uspostavljanje planskim dokumentima novih zašitćenih područja u Opštini Paraćin. Zaključkom se takođe predviđa i obaveznost realizacije planova, izveštavanje institucija i javnosti kao i izdvajanje određenog procenta sredstava iz budžeta opštine za zaštitu prirode u svakoj godini.
Nadamo se da će ova inicijativa koja je rezultat opsežnog istraživanja i procesa konsultacija stručne javnosti kroz okrugli sto i ukupne javnosti kroz anketiranje građana i online javnu raspravu naići na dobar prijem donosilaca odluka te da će je uvrstiti u dnevni red neke od narednih skupština a takođe da će se predložena zaštićena područja naći u konačnoj verziji novog Prostornog plana opštne čija je izrada pokrenuta 2020. godine.
U prilogu objave možete pročitati tekst inicijative i predlog zaključka.

Projekat “Zaštitimo prirodu Paraćina” se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Zeleni inkubator“, uz finansijsku podršku Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovorno Udruženje građana “Pridruži se” Paraćin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *