Peticija, predaja peticije, stavljanje na dnevni red, rezultati kampanje

Uključivanje građana u projekat sprovedeno je realizacijom peticije. Peticija je realizovana na terenu, na štandovima uz pomoć volontera. Osim na ovaj način bilo je moguće potpisati i onlajn peticiju. Do trenutka predaje incijative prikupljeno je 2145 potpisa.

Drugi način uključivanja građana u aktivnosti projekta sproveden je putem društvenih mreža uz otvaranje diskusije na fejsbuk strani uz učešće građana i administratora strane.

Uz informisanje, prikupljanje podataka, uključivanje građana i potpisivanje peticije ostvareni su svi ciljevi kampanje. Diskusijom na društvenim mrežama došlo se do zaključka da je tema zaštite životne sredine od izuzetnog značaja za lokalnu javnost.

Sprovedenim istraživanjima i prikupljanjem podataka dokazano je da na prostoru planine Baba postoji veliki broj zaštićrnih i strogo zaštićenih vrsta biljaka i životinja što snažno doprinosi argumentaciji zagovornika zaštite ovog područja.

Prikupljeni su potpisi građana kroz peticiju i predata je incijativa. Predaja incijative u formalnu proceduru od strane odbornika skupštine opštine Paraćin pokazala je da kod nekih donosilaca odluka postoji volja i svest da ovakvu incijativu treba podržati, što daje nadu da bi se ona u budućnosti mogla sprovesti.

 

Avatar photo

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *